Empa

En blogg om min vardag

Gårdagens tävling

Kategori: Kaninerna/Tävlingar

Igår åkte jag och Jeanette upp till Trollhättan och tävlade. Solen sken och kaninerna va superduktiga! Gustav tog en andraplacering i eliten. Alve kom trea i den ena medelsvåren och plockade sin andra pinne där. Anzu va på G och vann den första medeln och kom 3a i den andra så nu är lillgrabben svår i rakbana! Även Skimra plockade en pinne och blev äntligen medel i rak!

På vägen hem hälsade vi på Johanna och Topics bebbar (barnbarn till min Top). Bland alla japanbebbar fanns det en viltgulbrokad mini-Top, SUCK....ska inte ha...ska inte ha.... ska inte ha....xD

Innan dess hade vi lite problem med floder, skrattanfall och annat blött....men det är en historia för komplex för att berättas här.

Nu skall jag ge mig av till ninisarna och skura vattenflaskor!
Ha det bra!

Ny Kategori; Hiss & Diss

Kategori: Hiss & Diss

Detta får nu bli en egen kategori då jag har massa saker jag vill skriva om som jag inte vet vart jag skall placera :)

Vi börjar med en HISS!



Bilden säger väl allt? Så sjukt smart! Tänk vad glada alla ryggar blir :D

Finns på Hööks!

Tävlingsdag!

Kategori: Kaninerna/Tävlingar

God Morgon!
Snart dags att dra upp till kaninerna för att packa ihop dem och in i bilen för att sedan dra ner till Jeanette och hämta henne + kaniner. Kommer bli trångt som sjutton men det får man väl tåla xD
Tänkte försöka slänga i mig lite frukost först och ett gäng värktabletter skall nog få slinka ner, min rygg är inte glad idag..

Ha en bra dag!


 Gustav ca 5 veckor <3

Fynd hos mormor!

Kategori: Inredning

Vart hos mormor på kalas idag och fick med mig lite grejer hem till köket! Jag älskar gammla burkar!




De två blå burkarna ovan är från min gammelmormor :)
Hade tänkt att ha vaniljsocker och bakpulver i dem nu.




Sista burken är lite större än de andra och jag har tänkt att ha kakao i den som det har vart från början.








Vad tycks? ^^

Dags att knyta ihop trådarna (bloggarna)

Kategori: Allmänt

Nu är det dags att jag slutar hoppa runt från blogg till blogg. Jag har ju faktiskt bloggat länge och ganska mycket så nu har jag kommit på att jag skall lägga in alla gamla inlägg på denna bloggen.
Därför kommer det nog va lite rörigt här det nämsta...bara så ni vet ;)

Måndag igen!

Kategori:

Känns som om veckorna bara flyger iväg. Helgens tävling gick ok typ, hade ju såklart gått mycket smidigare om folk kunde göra vad dom skulle istället för att stå och tjöta eller bara stå och glo medans andra måste multitaska som idioter...Jaja, får hoppas det blir mycket bättre till nästa tävling som är redan om 2 veckor :D

Ninisarna hoppade jättefint iaf. Gustav såg lite spöken bakom hinderna och Skimra hade lite samma fasoner som sin mormor för sig men det går säkert bättre nästa gång :) Anzu debuterade medelsvår krok och tog pinne. Alve gick toppen hela helgen och tog en pinne i krok på lördagen genom en andraplats så han numera är svårklassad o krok. På söndagen vann han rak medelsvår och fick sin första pinne där. Det räckte även till seger i Immas Minnespris så den blev kvar här hemma ett år till :) Lite skoj att det var hans halvbror som vann den förra året ^^ Även lilla Lins va superduktig och tog pinne i rak lätt på 0+0. Jag hoppas verkligen att hennes bebisar får hennes hoppstil. Så sjukt snygg med stor marginal.

Nu skall jag försöka ta en liten runda med Gissa. Ryggen är inte helt glad längre, den hade nog velat att jag inte skulle tävla alls men det kan den ju glömma..



Lins på en av sina första hoppträningar.

Tävling imorgon!

Kategori: Kaninerna/Tävlingar

Imon bär det av till stättared igen (kom precis därifrån, har satt upp banan så allt är klart imorgon) för en hel helg kanintävling! Hoppas att ryggen håller, skall försöka ta det lugnt och bara hoppa mina kaniner. Nej, skall krypa till kojjs, är sjukt trött!

Städa städa!!!

Kategori: Allmänt

Har äntligen tagit tag i att rensa köket på massa onödig skit som jag sammlat på mig genom åren typ genom tävlingar. Sista tiden har jag nämnligen fått kämpa för att över huvud taget få in något i skåpen för att de vart så överfulla och skall man ta ut någon större sak så får man räkna med att få halva skåpet över sig.

När all gammal skit är utrensad skall jag åka till IKEA och köpa nya muggar och glas!

Dessa hade jag tänkt mig;)




Nu åter till skåpen :)

 

Det bästa

Kategori: Allmänt

Att hitta bra saker med våran lägenhet är ganska svårt, jag tycker inte om den, den är trång, kass planlösning hål överallt, saker som sitter löst o.s.v o.s.v...En lägenhet vi aldrig hade valt att bo i om vi inte var tvungna att hitta ett boende snabbt med andra ord. MEN det finns en sak som är bra och det är vår altan. Den är stor och mysig och i hyffsat perfekt läge för solen. Det är visserligen en väg alldeles brevid men den är inte direkt trafikerad så det stör. Så här försöker jag tillbringa så mycket tid jag bara kan just nu. Idag har läsning av boken nedanför stått på schemat, det känns som om den bara blir längre och längre för varje sida jag läser. Absolut inte för att den är dålig utan snarare för att jag vill igenom den snabbt för att börja på nästa. Har nämnligen lyssnat på den för ett par år sen fast på svenska. Så nu när jag började läsa dem på engelska så ville jag endå läsa om ettan. Den är såklart mycket bättre på engelska :) HATAR när man översätter namn som de har gjort i de svenska...man översätter inte namn! xD

Nej, skall fortsätta!
Ha en fin kväll därute!

Regn igen..

Kategori: Allmänt

...vart tog sommaren och det fina vädret vägen? Vart uppehåll hela dagen fram tills nu typ när jag skall ge mig av  till kaninerna. Skall iof bara mata och fixa lite men det är ju så mycket trevligare att inte behöva bli blöt under tiden. Är väl bara att bita i det sura äpplet och ge sig av, hoppas på att det slutar regna när jag kommer dit (om typ 10 minuter...). Possetivt tänkande!



Bild från 1 oktober 2008, Trolls första vecka hos oss :)

Nattmuffins

Kategori: Stök i Kök

Inatt när jag naturligtvis var uppe alldeles för sent passade jag på att testa en liten variation av mina kladdiga choklamuffins, nämnligen att köra rakt igenom med vit choklad istället. Det såg väl sådär ut till en början, behövde stå i ugnen längre och sjönk ihop mycket mer efteråt men så goda de blev! Fyllde dem med cola-kulor med vilket gjorde de ännu godare i mitten! :D


Sorry för den kassa bilden men hade bara mobilkameran :)

Vovvefilt

Kategori: Pyssel

Tänkte visa en filt som jag håller på att sy (har även ett par likadana fast mindre på G om nån är intresserad ;)).
Den är väl i första hand tänkt till hund. Bomullstyg i mitten och fleece runt om. Botten är i ett tjockt typ möbeltyg för att tåla lite mer, tex om du vill ha den utomhus.  Sjävklart fodrad så den är mjuk och skön att ligga på.

På bilden är den som ni ser inte helt klar än. Kortsidan skall nålas och sys ihop därför ser den lite ojämn ut.

Självklart har även en viss kissekatt vart uppe och provat den redan, därav all päls...





Måndag

Kategori: Allmänt

Idag är det måndag vilket betyder att jag har massa saker jag måste ta tag i att göra som jag har flyttat fram hela helgen just för att det ju faktiskt var helg.. Nu känns det tungt att ens behöva resa sig ur soffan och ta tag i även den enklaste grejen. Mina ben är inte riktigt med mig, dom sover mestadels hela tiden. Dock har faktiskt jag sovit hela natten i natt utan att vakna en endaste gång, det har nog inte hänt de senaste två veckorna så det va väldigt skönt! Tanken är iaf att jag skall dricka upp mitt kaffe nu, äta lite frukost och sen ge mig av upp till ninisarna.
Hoppas mina ben kommer till liv innan dess :)



Troll som liten bebis, samma dag som han flyttade hem till oss <3

Högst på önskelistan..

Kategori: Vill ha!

..står just nu :



med mitt favorit Zeldaspel till:



Sjukskriven

Kategori: Allmänt

Här kommer det inte mycket inlägg, mestadels för att jag inte känner att jag har något intressant att skriva om för tillfället. Har blivit sjukskriven fram till 7 Augusti pga ryggen som troligtvis är ett diskbråck. Har en del bra dagar, då försöker jag fixa och städa hos kaninerna så mycket jag kan sen är där tyvärr en hel del dåliga dagar med, där jag inte kommer så långt. Idag och igår har vart dåliga dagar men finns inte mycket mer att göra än att bita ihop och ta sig igenom dem med. Får ta en dag i taget och inte planera så långt framåt helt enkelt.

Kan man transplantera ryggen?

Kategori: Allmänt

Usch, när jag väl börjat komma in i jobbet efter en ganska så slitsam midsommarhelg så börjar ryggen totalstrejka! I måndags fick jag vända mig om inne hos en vårdtagare när jag hjälpte denne på med skorna för att det gjorde så ont att jag inte kunde hålla tårarna tillbaka. Att hoppa in och ur bilen med korta mellanrum är också en plåga...Suck...
Har fått värktabletter som jag tagit de senaste dagarna men än så länge märker jag ingen skillnad alls. Aja det löser sig.